Scroll to top

Boost de vitaliteit van jouw team: vier tips voor gezonde, energieke medewerkers


9 maart 202327 december 2023No comments

Boost de vitaliteit van je team

Vitale medewerkers zijn onmisbaar in een gezonde organisatie. Een medewerker die lekker in zijn of haar vel zit draagt bij aan een positieve werkcultuur en kan bijdragen aan een hogere productiviteit en betere samenwerking. Bovendien zorgt een vitale werkvloer voor een lager ziekteverzuim en minder verzuimkosten. Win-win dus. Hoe krijg jij je medewerkers vitaal? Met deze vier tips helpen wij je op weg.

Tips voor gezonde, energieke medewerkers

  • Kom in beweging. Door het aanbieden van beweeg momenten (wat dacht je van een vast ommetje tijdens Wandel-woensdag?) is de drempel lager om meer te gaan bewegen. Naast dat het lichaam beweging krijgt, maak je ook je hoofd even leeg. Hierdoor kan jouw medewerker met een nieuwe frisse blik terug aan het werk na de wandeling.
  • Appels, peren, komkommers en wortels. Geef mensen de optie om gezonde eetkeuzes te maken. Het draagt namelijk bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid, en het geeft je extra energie. Biedt een gezond alternatief aan naast die lekkere bitterbal tijdens de vrijmibo.
  • Persoonlijke ontwikkeling is essentieel om lekker in je vel te zitten. Door het aanbieden van trainingen, curussen en andere mogelijkheden blijven jouw medewerkers zich verder ontwikkelen. Goed voor jouw organisatie maar vooral zorgt het voor gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers.
  • Een goede werk-privé balans is key als het gaat om vitale medewerkers. Het kan een burn-out en andere stressfactoren voorkomen wanneer men goed in balans is. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door flexibele werktijden, het opnemen van vakantiedagen en ruimte geven voor verantwoordelijke heden buiten het werk om.

Meer weten?

De eerste stappen gezet? Goed bezig! Ben je geïnteresseerd in het verder verbeteren van vitaliteit op de werkvloer? Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen bij het implementeren van effectieve vitaliteitsprogramma’s. Vinden we leuk!

× Hoe kan ik je helpen?