Scroll to top

Boost je energie


26 januari 202226 januari 2022No comments

Als je moe bent, komt dat soms niet omdat je te veel doet, maar omdat je te weinig doet waar je energie van krijgt. Dit kunnen wij alleen maar beamen. Ben je niet vooruit te branden? Boost je energie met onze vijf tips. Tip twee is onze favoriet, al maken we daar onze collega’s niet altijd blij mee 😉
🍌 Snack in de ochtend
Zelfs na een goed ontbijt heb je in de loop van de ochtend weer nieuwe energie nodig. Je lichaam heeft dan de meeste brandstoffen (glycogeen) van de avond ervoor weer verbrand. Tijd voor wat nieuwe brandstof dus! Trakteer jezelf op wat noten of een banaan om je energielevel weer aan te vullen.
🎶 Zing!
Zingen is een leuke manier om ervoor te zorgen dat je lichaam endorfine aanmaakt. Je voelt je hierdoor energieker, blijer en minder gestresst. Het mooie is dat je het bijna overal kunt doen en het maakt niet uit hoe vals je zingt. En als je er dan ook nog bij danst, heb je gelijk wat extra beweging te pakken.
Druk de pauzeknop af en toe in
Probeer niet alleen maar door-door-door te gaan. Even afstand nemen van je werkzaamheden maakt je minder moe en productiever. Uiteindelijk ben je daardoor sneller klaar met grote klussen dan wanneer je het in één keer doet.
👃 Ruik de energie
Letterlijk! Ga lekker naar buiten. Adem de buitenlucht diep in, ruik aan bloemen of ga een stuk wandelen. Frisse geuren geven je energielevel een snelle boost.
🛌 Duik er vroeg in
Een uur extra slaap geeft net zoveel energie als twee kopjes koffie. Dit principe werkt echter alleen maar als je vroeger gaat slapen, niet door nóg langer in je bed te blijven liggen op zondagochtend. Lang uitslapen maakt je slomer en verstoort je dag-en-nachtritme.
Energie bepaalt de kwaliteit van je leven. Het is toch zonde om met half lege batterijen rond te lopen? Je hoofd mag dan wel vol zitten met goede ideeën, maar als je lijf niet meedoet, komt er niets van al je mooie plannen. Ben jij er klaar voor om elke dag te bruisen van energie?
× Hoe kan ik je helpen?