Scroll to top

Experts trekken aan de noodrem: er moet meer aandacht komen voor het belang van een gezonde leefstijl in coronatijd


12 november 202025 maart 2021No comments

Er moet meer aandacht komen voor het belang van een gezonde leefstijl in coronatijd, schrijven 65 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties in een brandbrief aan het kabinet. Door bijvoorbeeld gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Volgens de deskundigen, onder wie Diederik Gommers (Erasmus MC) en Erik Scherder (Vrije Universiteit) kan dat ertoe leiden dat een corona-infectie minder ernstig verloopt.


Vet is niet zomaar een laagje blubber

Volgens Van Rossum is ook in de tweede coronagolf duidelijk te zien dat verreweg de meeste coronapatiënten die in het ziekenhuis of op de intensive care terechtkomen (ernstig) overgewicht hebben. “Vet is niet zomaar een laagje blubber”, zegt Van Rossum. “Het is een orgaan waarin allemaal hormonen en ontstekingsstofjes worden gemaakt. Als je daar te veel van hebt, dan ben je gevoeliger voor bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Maar ook je immuunsysteem in het algemeen werkt dan minder goed.”


Artikel

Lees het hele artikel op NOS.nl.


Aan de slag met vitaliteit?

Je gezondheid is dus nu nóg belangrijker. Wil jij ook binnen je organisatie met vitaliteit aan de slag? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Wij zijn al begonnen en doen in ieder geval mee #ikbeweegmee, jij ook?

 

 

× Hoe kan ik je helpen?