Scroll to top

Happy de herfst door


10 november 202227 december 2023No comments

Happy de herfst door

Het is herfst! Hét seizoen om extra op je gezondheid te letten. Vind je het lastig om jezelf in de herfst te motiveren om voldoende te bewegen? Met een kop thee en de verwarming aan op de bank Netflixen, klinkt misschien wel lekkerder dan buiten in het donker bewegen. Toch zorgt voldoende beweging ervoor dat je je een stuk beter en fitter voelt. Wij helpen je op weg in deze #seppinspireert. Met deze tips kom jij fit de herfst door.

Boost je weerstand

Hoe fitter je bent, hoe kleiner de kans op een verkoudheid, griep of virus. Amerikaanse onderzoekers van de Appalachian State University hebben ontdekt dat sporten in de winter het immuunsysteem extra versterkt. Dat komt omdat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten de doorbloeding stimuleren en daardoor het immuunsysteem versterken.

Meer verbranden in de kou 

Als het koud is, moet je lichaam harder werken om op temperatuur te blijven. Dat zorgt ervoor dat je extra calorieën verbrandt, hoe fijn!?

Kou maakt je blij

Door te bewegen in de kou maakt je lichaam het gelukshormoon serotonine aan. En daar word je vrolijker van!

De kou is goed tegen stress 

Juist na een dag hard werken, doet bewegen in de kou je goed. Britse wetenschappers van de University of Hull hebben namelijk vastgesteld, dat je stress dan beter afbouwt. Het idee daarachter is: als het buiten koud is, ga je geconcentreerder te werk en focus je je volledig op het bewegen.
Genoeg redenen om ook in de herfst regelmatig buiten te bewegen dus. Regenlaarzen aan en gaan!
× Hoe kan ik je helpen?