Scroll to top

Hoe wij omgingen (of gaan) met de coronacrisis


27 augustus 20202 september 2020No comments

Daar zaten we dan, maart 2020. Allemaal thuis aan de keukentafel. Er ging een streep door veel van onze programma’s en events. De ene annulering na de andere. Onze minister-president was duidelijk: ‘Blijf thuis!’. De pauzeknop werd door al onze opdrachtgevers letterlijk ingedrukt. Logisch, want corona had ook Nederland bereikt en we gingen met z’n allen een onzekere tijd in. Er was sprake van een heuse ‘intelligente lock-down’. Shit, en nu? Hoe gingen (of gaan) wij om met deze corona crisis? En wat hebben we tot nu toe geleerd en hoe zien we onze toekomst? In deze seppinspireert blikken we terug en vooruit. 

 

Vallen is niet erg, blijven liggen wel
Ons doel is medewerkers in beweging brengen. Letterlijk, dus fysiek, maar ook mentaal. Dit doen wij met verschillende activiteiten, op kantoor maar ook buiten. Als medewerkers thuis moeten blijven, hoe organiseren wij onze activiteiten dan? En belangrijker nog, mogen of kunnen wij wel door blijven gaan? Want wij snappen ook, bedrijven hebben op zo’n moment wel andere zorgen. Onze groepsapp stroomde vol en al snel hadden we het videobellen en de online tools onder de knie. Ondanks de annuleringen bleven we positief en keken we wat we WEL konden doen. En voilà, zo organiseerden we snel een gratis stappentellerchallenge waar 21(!) verschillende bedrijven aan meededen en in no time was onze online toolkit live met online webinars, workshops, yoga, workouts, mindfulness en thuiswerktips. Vallen is niet erg, blijven liggen wel. 


De online wereld
We merkten in het begin dat onze opdrachtgevers voorzichtig waren. Maar gelukkig kwam hier na een paar weken verandering in. Zij begrepen ook, niets doen helpt niet en er was behoefte aan onderlinge verbondenheid en een vitale basis. We gingen voor verschillende bedrijven aan de slag, online. Een wereld waarvan we wisten dat die bestond, maar we nog niet helemaal ontdekt hadden. Offline werd online, en het werkt(e) verdomd goed. Voor we het wisten waren we expert op het gebied van webinars, online workouts, deelden we honderden thuiswerktips en vlogen de stappentellerchallenges als warme broodjes over de toonbank. 

 

De lessen die we leerden
Eerlijk is eerlijk, corona heeft best wat roet in ons eten gegooid. We zaten in een flow, hier kwam abrupt een einde aan. Maar veranderingen vragen om aanpassingsvermogen. Een andere blik, veerkracht en vertrouwen. We kunnen enorm veel leren van deze tijd. Allereerst natuurlijk het feit dat maar al te duidelijk is geworden waarom een vitaal en gezond lichaam van groot belang is. Aan de ene kant om weerbaarder te zijn voor virussen zoals corona, maar ook om veerkrachtig te zijn en om te gaan met veranderingen. Daarnaast hebben we ook geleerd dat je altijd moet kijken naar wat WEL kan, in plaats van wat niet. Zo hebben wij ervaren dat er online ontzettend veel mogelijk is, het hoort nu gewoon bij onze dienstverlening. 

 

Al met al was het een bijzondere tijd. En we zijn er nog niet, het virus is er nog steeds en we leren ermee leven. Stilzitten is er niet meer bij. We weten nu wat kan, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Gelukkig beseffen ook steeds meer bedrijven dat. We moeten roeien met de riemen die we hebben. En dat is precies wat we gaan doen.

 

Doe jij mee? 

 

*Deze foto is voor de uitbraak van het coronavirus genomen.

× Hoe kan ik je helpen?