Scroll to top

Hoe krijg je medewerkers in beweging?


22 maart 20224 mei 2023No comments

Mag je je als leidinggevende bemoeien met de gezondheid van je medewerkers? En zo ja: hoe zorg je er dan voor dat je niet gezien wordt als die irritante werkgever die ineens al het lekkers in de kantine vervangt met appels of medewerkers ‘pusht’ om op de gezonde tour te gaan?

Je kunt op een makkelijke én leuke manier je medewerkers stimuleren om tijdens werk met beweging bezig te zijn. En dat zorgt op de lange termijn voor een lager ziekteverzuim, want gezonde medewerkers kunnen langer doorgaan en zijn productiever. En dat wil jij toch ook?! Wij geven je een paar concrete tips.

Start een challenge

De challenges vliegen je om de oren. Ook in onze programma’s organiseren we allerlei challenges. Om het laagdrempelig te houden, start dan bijvoorbeeld eens met een wall-sit challenge op de werkvloer. Eenvoudig om uit te voeren en je bouwt met zijn allen op naar de hoeveelheid minuten die je wilt (naast spieren natuurlijk!).

Zet fietsbureaus neer

Fietsend aan je bureau werken? Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Handig, want zo kun je gewoon doorwerken èn tegelijkertijd in beweging zijn.

Neem een tafeltennistafel

Competitief ingesteld? Schaf een tafeltennistafel aan. Daag je collega’s uit zodra je een dipje aan voelt komen. Zeker weten dat een wedstrijdje je weer oppept. Leuk weetje, tafeltennissen is natuurlijk goed omdat je in beweging bent, maar omdat je ook moet nadenken zorgt dit er ook voor dat je mentaal aan het trainen bent. Twee in één!

Kantoorhond 

Laat collega’s af en toe hun hond meenemen naar kantoor. Wij zijn namelijk dol op onze eigen ‘chief of happiness’ Tony. Naast dat het natuurlijk leuk en gezellig is, zorgt het ook voor extra beweging door het uitlaten. Zo wordt wandelen ineens een stuk leuker.

Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van deze tips? Of wil je eens sparren over hoe jij je medewerkers in beweging krijgt? Laat het ons gerust weten, wij denken graag met je mee. En die tafeltennistafel hebben we hier op kantoor ook, kun je vast oefenen 😉

Laat een bericht achter

× Hoe kan ik je helpen?