Scroll to top

Hoe ziet een vitaliteitsprogramma er uit?


10 mei 202327 december 2023No comments

Hoe ziet een vitaliteitsprogramma eruit?

Een kijkje in de keuken: hoe ziet een Seppworks vitaliteitsprogramma er nou uit? Ons team van enthousiaste professionals doen niets liever dan bedrijven helpen om hun medewerkers gezonder, energieker en gemotiveerder te maken. En geloof ons, daar krijgen we écht bakken energie van! Maar wat houdt zo’n vitaliteitsprogramma nou precies in? Daar vertellen we je meer over in deze #seppinspireert. Lees je mee?

In kaart brengen van behoeften

We beginnen altijd met het in kaart brengen van de behoeften en uitdagingen van medewerkers. Samen met de organisatie bekijken we wat er nodig is om vitaliteit naar een hoger niveau te tillen. En dat kan in allerlei vormen en maten, echt maatwerk dus. Elk programma is weer anders, maar in al onze programma’s komen thema’s als fysieke en mentale gezondheid, voeding, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling terug.

Stimuleren van een gezonde leefstijl

Wij geloven in het inspireren en enthousiasmeren van medewerkers om een gezonde leefstijl te omarmen. Denk aan toffe workshops of een opvallende communicatiecampagne om bewustwording te creëren over gezonde voeding. Maar ook mentale gezondheid is minstens zo belangrijk. Een succesvol programma bevat dan ook elementen om stress te verminderen en medewerkers lekker(der) in hun vel te laten zitten. Denk hierbij aan mindfulness trainingen, coaching of inspirerende workshops over veerkracht. En laten we vooral ontspanning niet vergeten. Zoals een lekkere ontspannen yogasessie of lunchwandeling. Zeker weten dat jouw medewerkers weer vol energie aan de slag gaan. Tot slot vinden wij persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van een programma. Medewerkers voelen zich beter wanneer ze de kans krijgen om te groeien in hun werk. Dit kan bijvoorbeeld via trainingen en workshops op het gebied van persoonlijk leiderschap. Een opgeladen batterij is namelijk hèt recept voor gelukkige medewerkers.

Maak het leuk!

Maar laten we eerlijk zijn, het allerbelangrijkste ingrediënt van onze vitaliteitsprogramma’s is toch wel de confetti. Want zeg nou zelf, alles wat leuk is, beklijft beter! Daarom zorgen wij er altijd voor dat onze programma’s niet alleen effectief zijn, maar ook nog eens ontzettend leuk om aan deel te nemen. Want ook op de werkvloer moet er ruimte zijn voor plezier, toch?

Meer weten?

Ben je benieuwd naar hoe wij jouw medewerkers vitaler kunnen maken? Laat het ons weten, wij vertellen je er graag alles over.

Laat een bericht achter

× Hoe kan ik je helpen?