Scroll to top

Inhaakdagen: boost je werkplezier met een knipoog


15 mei 2024No comments

Je kent ze vast, van die dagen op de kalender waar iedereen een glimlach van krijgt? Of van die momenten waarop je even stilstaat en nadenkt? Precies, we hebben het over inhaakdagen – die bijzondere dagen waarop jouw organisatie slim kan inspelen en een dosis sprankeling kan toevoegen aan de werkvloer.

 

Waarom inhaakdagen?

Stel je voor, je zit op kantoor en het is Nationale Watermeloendag (zet vast in je agenda voor 3 augustus 😉). Plotseling komt er iemand met een verfrissend stukje watermeloen langs je bureau. Onverwacht, maar oh zo welkom! Inhaakdagen zijn die briljante momenten waarop je niet zelf het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, maar kunt aanhaken bij bestaande, vaak landelijke, dagen met een specifiek thema.

 

Hoe haak je slim in?

Kies slim: Met talloze inhaakdagen is het belangrijk om ze zorgvuldig te selecteren. Kies degene die passen bij jouw organisatie en de boodschap die je wilt overbrengen.

Boost je imago: Door in te haken op dagen die relevant zijn voor je organisatie, toon je betrokkenheid en maatschappelijk bewustzijn. Hierdoor verbeter je niet alleen je imago maar laat je ook zien dat je geeft om meer dan alleen je producten of diensten.

Creëer bewustwording: Inhaakdagen bieden een unieke kans om bewustwording te creëren rond specifieke thema’s.

Verhoog werkplezier: Een belangrijk voordeel van inhaakdagen is het vergroten van het werkplezier. Het verrassen van medewerkers met iets leuks op bijvoorbeeld Nationale Complimentendag kan een positieve werksfeer bevorderen.

 

Een inspirerend voorbeeld: Fiets naar je Werk Dag

Bij Bribus hebben ze het begrepen! Op ‘Fiets naar je Werk Dag’ hebben ze een bruisende succescase neergezet. Medewerkers werden gestimuleerd om de fiets te pakken, wat niet alleen goed is voor de gezondheid en het milieu, maar ook het teamgevoel versterkte.

 

Inhaken maar: een voorzetje

Waar wacht je nog op? Laat die creatieve breinen in je organisatie de inhaakdagen omarmen en bedenk iets leuks! Maak van inhaakdagen jouw kans om je organisatie te laten stralen, werkplezier te vergroten en een glimlach te toveren op het gezicht van jouw medewerkers.

 

Wij geven je vast een voorzetje voor een paar komende inhaakdagen:

💖 Zeg Iets Liefs Dag (1 juni): Stimuleer medewerkers om elkaar complimenten te geven. Zet een complimentenbox neer waarin mensen anoniem lieve woorden kunnen achterlaten voor hun collega’s. Deel aan het eind van de dag de mooiste complimenten uit.

🧘 Yodagag (21 juni): Organiseer een korte (stoel)yogasessie op kantoor, waar medewerkers kunnen deelnemen aan eenvoudige yogahoudingen om te ontspannen en hun geest te verfrissen.

🧠 Wereld Hersendag (24 juli): Organiseer een lezing of workshop over mentale gezondheid en welzijn. Bied medewerkers brainteasers of puzzels aan om de geest te stimuleren. Zorg ook voor een rustige plek waar mensen even kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

 

Enneh… Heb je nog hulp nodig bij een creatieve (communicatie)campagne? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee. Samen creëren we een onvergetelijke inhaakcampagne die past bij jouw organisatie en doelen.

 

PS. Vergeet niet om onze inhaakkalender op het gebied van vitaliteit te downloaden! Het jaar duurt nog even, dus download ‘m snel en ontdek welke inhaakdagen perfect passen bij jouw visie op een gezonde en vitale werkvloer. 

× Hoe kan ik je helpen?