Scroll to top

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden


2 november 202327 december 2023No comments

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Stel je voor dat je auto alleen naar de garage gaat als hij niet meer start, zonder regelmatig onderhoud. Wat gebeurt er dan? Je staat vaker met pech langs de kant van de weg en het kost je uiteindelijk veel meer geld. Hetzelfde geldt voor je medewerkers. Afwachten tot ze ziek zijn voordat je actie onderneemt, leidt vaak tot hogere kosten en een minder sterke relatie tussen de organisatie en de medewerkers.

Amplitie, preventie en curatie: drie essentiële fasen

Laten we eens duiken in het verschil tussen de amplitie-, preventie- en curatie-fase en hoe ze van invloed zijn op de vitaliteit van je werknemers.

Amplitie (Verbetering)

Amplitie draait om voortdurende groei en verbetering, zelfs als alles soepel lijkt te verlopen. Het is als een topsporter die blijft trainen om nog beter te presteren, zelfs als hij al uitblinkt. Vitaliteitsprogramma’s gericht op amplitie bevorderen een cultuur van groei en leren, waarin medewerkers worden aangemoedigd om altijd te streven naar verbetering, ongeacht hun huidige niveau.

Preventie (Voorkomen)

Preventie is als het regelmatige onderhoud van je auto om te voorkomen dat je ergens langs de weg strandt. Het draait om proactieve maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers te beschermen. Denk aan programma’s voor gezondheid, stressmanagementtraining en het creëren van een gezonde werkomgeving. Dit voorkomt gezondheidsproblemen, wat niet alleen goed is voor je medewerkers, maar ook kosten bespaart en de productiviteit verhoogt.

Curatie (Genezing)

Curatie is belangrijk om zieke werknemers te ondersteunen, maar het is nog belangrijker om te erkennen dat het beter is om gezondheidsproblemen te voorkomen of in een vroeg stadium te behandelen, in plaats van te wachten tot ze ernstiger worden.

Onze programma’s bevinden zich vooral in de amplitie-fase, omdat we geloven in voortdurende verbetering en het maximaliseren van het potentieel van je medewerkers. Het is alsof we jouw team helpen om extra snelheid te vinden, zelfs als ze al geweldig presteren.

Meer weten?

Dus waarom wachten tot er iets kapot is? Investeer in amplitie en preventie om je team te laten schitteren, teambuilding te versterken en uitval en onnodige kosten te voorkomen. Benieuwd naar onze aanpak? Laat het ons weten, dan plannen we graag een kopje koffie (of thee) en vertellen we je er alles over.

× Hoe kan ik je helpen?