Scroll to top

Zo geef je aandacht aan de overgang op het werk


9 april 20249 april 2024No comments

Deze week is het de #weekvandeovergang. Een mooi moment om extra aandacht te besteden aan een fase in het leven die vaak over het hoofd wordt gezien óf niet altijd serieus wordt genomen: de menopauze.

 

Ook een belangrijk thema op de werkvloer, als je het ons vraagt. Volgens Menzis is het aantal werkende vrouwen in de leeftijd van 45 tot 60 jaar namelijk nog nooit eerder zo groot geweest.

 

De overgang kan het werk van vrouwen flink beïnvloeden: een derde van het ziekteverzuim bij werkende vrouwen wordt veroorzaakt door overgangsklachten. En toch is er weinig openheid en veel onbegrip, vooral op het werk.

 

Wil je vitale medewerkers, dan moet daar iets aan veranderen. Aandacht, betrokkenheid en openheid zijn nodig. Juist om van betekenis te kunnen zijn in de preventie- of amplitiefase.

 

Onze klant AS Watson snapt dat, dus besteden zij deze week extra aandacht aan dit onderwerp. We ondersteunen hen bij het starten van waardevolle gesprekken en bieden inspiratie via blogs, webinars en podcasts.

 

En het mooie is, AS Watson houdt het niet alleen bij deze week, maar trekken het thema de hele maand door. Alles om de overgang bespreekbaar te maken. Weg met taboes!

 

Wil jij ook op een laagdrempelige manier aandacht geven aan dit thema binnen jouw organisatie? Goed bezig! Deel een interessante podcast of organiseer een lunch waarbij je het open gesprek aangaat. Check ook het aanbod via jullie zorgverzekeraar, vaak besteden zij uitgebreid aandacht aan dit thema met verschillende interventies.

 

Hoe staat jouw organisatie stil bij de overgang?

× Hoe kan ik je helpen?