Scroll to top

Het succesverhaal van Philadelphia Vitaal

Al een tijdje lopen we rond bij Philadelphia. Wat doen we hier precies om medewerkers in beweging te krijgen? Hoe zorgen we voor energie in de organisatie? En wat levert het tot nu toe op? We vertellen het je graag. Maak kennis met: Philadelphia Vitaal!

Het doel

Bij Philadelphia zetten medewerkers zich dag in dag uit, met hart en ziel in voor hun cliënten. Alleen, ze vergeten soms ook voor zichzelf te zorgen, voor hun eigen vitaliteit. En dat is waar Philadelphia Vitaal om de hoek komt kijken: een bruisend (online) programma voor medewerkers dat op allerlei manieren ondersteunt. We zijn in februari 2022 niet helemaal vanaf nul gestart; er waren al enkele toffe activiteiten bezig. Ons doel: het Philadelphia Vitaal-programma uitbreiden en meer zichtbaarheid creëren, zowel online als offline.

Hoe?

Elk kwartaal staat een ander thema centraal waar we alles aan ophangen. Denk aan een goed gevulde kalender met (online) workshops over bijvoorbeeld de overgang; creatieve offline acties zoals complimentenkaarten die je naar collega’s kunt sturen of gesprekskaarten om het goede gesprek op gang te brengen (allemaal in herkenbare huisstijl); praktische tips die de bewustwording, bijvoorbeeld over stress, stimuleren; én de inspirerende verhalen vanuit collega’s zelf.

Een schot in de roos

Vooral dit laatste is een schot in de roos bij deze doelgroep. We merken dat deze verhalen veel collega’s bereiken. Zorgmedewerkers geven nou eenmaal om elkaar. Als bijvoorbeeld collega Fedor ZIJN verhaal deelt over wat vitaliteit voor hem betekent, heeft binnen no-time een groot deel van de organisatie dit artikel gelezen.

We zien dat deze verhalen graag gedeeld en besproken worden. Dus als de boodschap van het interview ook nog eens linkt aan een vitaliteitsthema (denk aan slaap, voeding, beweging, mentale gezondheid, you name it), dan wordt vanzelf een zaadje bij de lezers geplant. En een bijkomend voordeel: ze belanden ook nog zo op het Philadelphia Vitaal online platform, waar een ontdekkingsrondje snel is gemaakt. Een flinke spotlight op het programma dus.

Eigen medewerkers, eigen verhalen. Dat is wat werkt! Ga maar eens bij jezelf na: als jouw collega vol passie en overtuiging vertelt “dat het wegleggen van je telefoon in de ochtend zoveel meer rust geeft”, dan geloof je dat! Misschien wel meer dan een standaard tip op het intranet.

Een duik in doelgroep

Alle activiteiten en communicatie proberen we aan te laten sluiten bij de medewerkers van Philadelphia. We duiken in hun wereld om een zo pakkend mogelijk programma en boeiende communicatiemiddelen neer te zetten.

Wat heeft het tot nu toe opgeleverd?

Vitaliteit blijft lastig te meten. Het gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar ook over hoe we ons mentaal en emotioneel voelen. Iedereen ervaart dit op zijn eigen manier, en dit kan best schommelen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat we inmiddels al een mooi resultaat geboekt hebben qua zichtbaarheid en bekendheid, want het aantal bezoekers op het platform is dit jaar verdubbeld.

Bedankt, Philadelphia, voor jullie vertrouwen en voor de fijne samenwerking. Want samenwerken, dat is het. Laten we deze energie vasthouden, voor meer beweging en beleving!

Feitjes:

• Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven.
• Aantal werknemers: ruim 7.400
• Locaties: Nederland
• Online/offline programma: voornamelijk online
• Samen in beweging sinds : februari 2022
× Hoe kan ik je helpen?