Scroll to top

We hebben een PMO gedaan, en nu?


10 augustus 202327 december 2023No comments

Een PMO gedaan, wat nu?

Als HR-manager begrijp je als geen ander de waarde van een PMO. Het geeft inzicht in medewerkersgezondheid en bevordert productiviteit en welzijn. Maar we weten ook dat het verkrijgen van deze resultaten slechts het begin is. De echte uitdaging ligt in het omzetten van deze gegevens in een vitaliteitprogramma dat daadwerkelijk impact heeft. Wij geven antwoord op de vraag “We hebben een PMO gedaan, en nu?”.

Belang van PMO

Laten we het voor de zekerheid nog even herhalen: PMO staat voor “preventief medisch onderzoek”. Het is een moment waarop de gezondheid van medewerkers onder de loep wordt genomen en waarbij de vraag wordt gesteld: “Hoe gaat het nu eigenlijk écht met je?”. Een soort check-up om te zien of medewerkers nog steeds op koers liggen voor een gezond, gelukkig en vitaal leven. Dit is van essentieel belang en verdient zeker een plek op de HR-agenda. Wist je dat iedere werkgever verplicht is om een PMO aan te bieden aan haar werknemers? De deelname aan de PMO is uiteraard wel vrijwillig. En wist je dat onze partner Active Living PMO’s aanbiedt?

Resultaten binnen, en dan?

Maar dan… Je hebt je uiterste best gedaan om een grote opkomst te krijgen bij het onderzoek en eindelijk zijn de (anonieme) resultaten binnen. Het moment waarop je je misschien afvraagt: “En dan?”. Het verzamelen van de gegevens is één ding, het omzetten van de PMO-resultaten in een effectief vitaliteitsprogramma is een tweede uitdaging. Want laten we eerlijk zijn, hoe zonde zou het zijn van de tijd en investering als het nu doodbloedt?

Creëren van bewustzijn

Wat ons betreft is het is cruciaal om de PMO-uitkomsten belangrijk te maken. Bij het personeel, maar vooral bij de directie en bij de leidinggevenden. Dit is nodig om een gezonde werkomgeving te creëren. Wij geloven sterk in het betrekken van de directie en leidinggevenden omdat zij een sleutelrol hebben. Dus heb je de (anonieme) resultaten binnen? Presenteer de resultaten op een simpele, heldere manier aan hen. Hierdoor wordt het bewustzijn over de gezondheid van het personeel vergroot.

Van resultaten naar een krachtig vitaliteitsprogramma

Naast het communiceren en belangrijk maken van de resultaten, is het even belangrijk om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Met de resultaten kunnen jullie samen aan de slag met een vitaliteitsprogramma, wat uiteindelijk zal leiden tot een gezonde en veerkrachtigere organisatie. Dat klinkt best logisch en simpel, hè? Maar zo simpel is dat niet. Wij begrijpen dat het omzetten van de PMO-resultaten in een vitaliteitsprogramma best een uitdaging kan zijn. Hoe pak je het aan? Waar begin je? Voor welke activiteiten kies je? Hoe maak je het niet saai en vooral leuk? En hoe zorg je ervoor dat het een geheel is en de communicatie klopt?

Jouw weg naar succes

Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen bij het vertalen van die cijfers naar concrete acties. We creëren een op maat gemaakt programma dat perfect aansluit op de behoeften van jouw organisatie. Op die manier zorgen we samen voor een vitaliteitsprogramma dat een positieve impact heeft op de gehele organisatie!

 

We gaan er graag over in gesprek onder het genot van een bakje koffie. Kom je langs? Neem contact op! 

× Hoe kan ik je helpen?