Scroll to top

Positieve mindset; weg met die negativiteit


18 augustus 202118 augustus 2021No comments

Geluk is eigenlijk een spier die je kunt trainen. Wanneer je eraan werkt, wordt hij sterker. Een positieve mindset staat gelijk aan een ‘growth mindset’. Een manier van denken waarbij je denkt in mogelijkheden (we love it!), leert van je fouten, investeert in jezelf en uitgaat van je vermogen. Uit onderzoek blijkt dat je ongeveer veertig procent van je geluk zelf in de hand hebt. Een optimistische blik op het leven brengt je zó veel verder. En je hebt daar dus zelf meer invloed op dan je denkt. Wij helpen je met wat tips!

  • Kijk naar wat er wél is. Sta aan het einde van de dag stil bij wat je voor moois hebt gehoord en meegemaakt. Misschien een bijzonder gesprek, de zon die schijnt, een heerlijke maaltijd of een fijn moment met je collega’s of een klant. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.
  • Maak tijd voor dingen die je blij maken. Je kent het vast wel: van die hobby’s waarvan je wéét dat je er meer tijd aan zou moeten besteden, maar waar op één of andere manier toch niets van komt. Dat is jammer, want hiermee geef je je gevoel van geluk en positiviteit een enorme boost.
  • Eet gezonde maaltijden. Voeding heeft namelijk meer effect op je gemoedstoestand dan mensen vaak denken. Eet je te veel suikers en vetten? Dan kunnen je hormonen behoorlijk uit balans raken.

Hoe zorg jij voor een positieve mindset?

× Hoe kan ik je helpen?