Scroll to top

Reflectie vanaf je strandbed


20 juli 202327 december 2023No comments

Reflecteren vanaf je strandbed

In ons drukke en hectische leven schieten we vaak van de ene to-do list naar de andere. We hebben nauwelijks tijd om even op adem te komen, laat staan om stil te staan bij wat er allemaal gebeurt. Toch is het juist in die momenten van reflectie dat we kunnen groeien, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. En laat de vakantietijd hier nu net hét perfecte moment voor zijn.

Waarom is reflecteren belangrijk?

Reflectie stelt ons in staat om terug te kijken op onze ervaringen, successen en uitdagingen. Het helpt ons om te leren van wat er goed ging en wat beter kan, en om waardevolle inzichten op te doen. Het helpt ons om emoties te verwerken, stress te verminderen en positieve veranderingen aan te brengen in ons leven. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat reflectie een positief effect heeft op ons werk- en levensgeluk? Een studie gepubliceerd in het Journal of Applied Psychology toonde aan dat medewerkers die regelmatig reflecteerden meer werkgeluk en betrokkenheid ervaren op het werk.

Hoe pak je reflectie aan?

Neem de tijd om jezelf vragen te stellen. Wat maakt jou gelukkig en hoe kan je meer van die momenten creëren? Welke uitdagingen heb je overwonnen en wat heb je ervan geleerd? En wat wil je eigenlijk bereiken in de toekomst? Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een beter inzicht in jezelf en je doelen. Het is een kans om te groeien, te verbeteren én om jezelf een welverdiend schouderklopje te geven.

Oh, en vergeet niet om het op te schrijven. Schrijven is een krachtig hulpmiddel bij reflectie. Het helpt je om je gedachten te ordenen, jezelf te uiten en het maakt het gemakkelijker om later terug te kijken en te zien hoe ver je bent gekomen.

× Hoe kan ik je helpen?