Scroll to top

Als je honderd keer zegt dat je druk bent, wordt het natuurlijk ook nooit rustig


20 oktober 202227 december 2023No comments

Rust creëren begint bij minder zeggen dat je druk bent

Hoe voller de agenda en hoe groter de verplichtingen, hoe interessanter ons leven is. In de afgelopen jaren is druk zijn een soort van statussymbool geworden. Maar een kwart van al het langdurig ziekteverzuim op de werkvloer komt door te veel stress. En dat is een grote groep! Hoe langer de stress aanhoudt, hoe langer je lichaam nodig heeft om te herstellen.

Druk maar niet te druk

Ook als het juist druk is moet je ontspanning opzoeken. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Besluit je vandaag om niet of minder te werken, word je morgen gestraft door een extra volle inbox. Toch is een beetje druk is niet erg natuurlijk. Soms moet je leven even druk zijn om de doelen te bereiken die je wil bereiken. Daar is niks ergs aan. Het is alleen lastig aan te tonen wanneer druk té druk wordt. En wanneer een beetje stress te veel stress wordt.

Gezonde keuzes

Als jij niet fit bent, worden dingen sneller als stress ervaren. Daarom begint het met goed voor jezelf zorgen. En niet geheel onbelangrijk, er is niks mis met nee zeggen. Je mag best voor jezelf kiezen. Prioriteiten stellen is belangrijk als je stress wil voorkomen. Ook genoeg en regelmatig slapen, gezonde voeding eten, lekker bewegen, minder koffie drinken en voorzichtig zijn met alcohol helpt je hierbij. Hoe zorg jij voor meer rust en ruimte in je leven?

× Hoe kan ik je helpen?