Scroll to top

Samen naar de top


20 september 202114 oktober 2021No comments

Hoe wij onze maandag beginnen? Met een glimlach van oor tot oor! Er kan een grote strik om het Mont Ventoux avontuur met Heilbron, of ook wel Alpina Group.

Afgelopen donderdag vertrekken we voor dag en dauw met een volgeladen bus richting Vaison-la-Romaine, Frankrijk. Corona melder app: check. Mondkapjes: Check. Goede zin: check. Oh ja, en fiets: check. We kunnen gaan! Vanuit de verschillende opstapplekken verspreid over het land halen we de deelnemers op. De sfeer zit er goed in en de pub- eh… busquiz zorgt er alleen maar meer voor dat we elkaar beter leren kennen. 

We komen middernacht aan in het pittoreske, knusse Vaison-la-Romaine en worden direct ondergedompeld in de Franse sfeer door de prachtige gebouwen. Snel op één oor want vrijdag gaat de wekker voor een verkenningstocht om de benen los te fietsen.

Met kleine oogjes zitten we aan het ontbijt met een adembenemend uitzicht. En… De zon schijnt! De afgelopen week heeft het in Vaison-la-Romaine alleen maar geregend, dus wat een geluk dat buienradar nu uit bleef. Om 11.00 uur hebben trainers Rob Harmeling en Theo Eltink de groep gereed voor de eerste kilometers op de fiets in Frankrijk. Een warming-up door de prachtige Franse Provence. Om de benen los te fietsen, te wennen aan de omgeving en de laatste voorbereidingen te treffen. 

En dan… De grote dag! Hier hebben de Alpina Group-kanjers maanden voor getraind. De Mount Ventoux, met zijn 1910 hoogtemeters. Geloof ons, dat is hoog. Héél hoog. En steil. Héél steil. Niet gek dat we vooral gespannen gezichten zien deze ochtend. In een kersvers fietstenue voelen we het meteen, dit gaan we samen doen! Na een oppepper van Rob volgt het startschot. 3, 2, 1… Go! Om bij de voet van de Mont Ventoux te komen trotseren de fietsers eerst de Col de la Madeleine. Niets vergeleken met de Kale Berg die hen te wachten staat. Hier en daar is er wat twijfel, maar uiteindelijk staan alle neuzen dezelfde kant op: naar de top! En de top, die hebben we bereikt. Met z’n allen. Wàt een teamprestatie! 

Al met al was het een weekend om nooit te vergeten. Grenzen zijn verlegd, verbindingen gemaakt, de mooiste gesprekken zijn gevoerd en de emotie was zicht- en voelbaar. We stapten donderdag de bus in als individuen, en komen er uit als een hechte groep.

Alpina Group, reuze bedankt voor deze toffe opdracht en de fijne samenwerking. We hebben genoten! 

Echt even sfeer proeven? Ga in twee minuten mee terug naar de Mont Ventoux, bekijk hier de aftermovie.

× Hoe kan ik je helpen?