Scroll to top

Kijkje in de keuken bij het Always Energy-project bij TenneT (Nederland en Duitsland)

Graag delen we een van onze succesverhalen met je. Niet om te pronken, maar zodat jij daar hopelijk inspiratie uithaalt. Want tja, het motto luidt: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Deze keer nemen we een kijkje in keuken bij: het Always Energy-project bij TenneT (Nederland en Duitsland).  Nieuwsgierig hoe het vitaliteitsprogramma er bij TenneT uitziet en wat er goed werkt en juist helemaal niet? Lees snel verder!

Stel je voor: een energieke organisatie waarin medewerkers bruisen van vitaliteit en flexibiliteit. Dat is het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen TenneT en Seppworks. Al sinds 2015 bouwen we samen aan een vitaliteitsprogramma dat niet alleen succes boekt, maar waar deelnemen aanvoelt als een feestje.

Van probleem naar programma

In de dynamische wereld van de energiebranche is verandering de constante factor. Voor TenneT betekent dit niet alleen meegaan met de ‘stroom’, maar het vraagt ook om een vitale organisatie en veerkrachtige medewerkers. Voor ons een unieke kans om iets unieks te creëren. Het resultaat? Een vitaliteitsprogramma op maat met daarin masterclasses, workshops, coaching en fysieke activiteiten. Dit alles met één doel: medewerkers de tools geven om flexibeler, veerkrachtiger en wendbaarder te worden en blijven.

Succesvolle activiteiten

Het programma, bekend als: Always Energy, richt zich op de pijlers: fysiek, mentaal, sociaal, zingeving en emotioneel. Een paar voorbeelden van succesvolle activiteiten:
  • Firstbeat HRV-metingen, een professioneel hulpmiddel voor het meten van stress, inspanning en herstel
  • Slaap je fit-trainingen
  • Een eigen georganiseerde hardloopwedstrijd
  • Positieve psychologie-trainingen
  • Ademhalingtrainingen
  • Wekelijkse bootcamp- en hardlooptrainingen
  • Een compleet sportprogramma, inclusief twee centrale trainingen door oud-profs, trainingsschema’s, een passende outfit en deelname aan een uitdagend, sportief  doel/evenement
  • Gezonde leefstijl-trainingen
  • Inspirerende masterclasses door onder andere Dai Carter, Wouter de Jong, Vivianne Reijs en meer boeiende sprekers
En dit alles komt tot leven met een pakkende communicatiecampagne. Geen belerende toon, maar positieve en stimulerende communicatie-uitingen. Want zonder beleving geen succes.

Mooiste herinnering

We nemen je graag mee naar de Weissenssee. Hierbij stapten 50 medewerkers in de bus naar Oostenrijk om de alternatieve elfstedentocht te schaatsen. Daar zijn herinneringen voor het leven gemaakt en banden gesmeden. Ook de sfeer proeven? Bekijk de terugblik voor gegarandeerd kippenvel! Het weerspiegelt niet alleen de fysieke activiteit, maar vooral ook teambuilding, het plezier en het overwinnen van uitdagingen.

“Samen sporten gaat verder dan alleen het verbeteren van fysieke gezondheid; het creëert een unieke band binnen de organisatie. Wanneer je samen in hetzelfde shirt loopt of deelneemt aan dezelfde activiteit, ontstaat er een bijzondere verbinding binnen de organisatie. Het maakt niet meer uit of je een leidinggevende bent, een specialist op een bepaald gebied, of een nieuwkomer in het team – tijdens het sporten ben je één team.”

Dit doen we niet nog eens

Van fouten maken leer je. Zo hebben we ondervonden dat niet alles wat we organiseerden vlekkeloos verliep. Een voorbeeld hiervan was dat we sommige activiteiten alleen op het hoofdkantoor in Arnhem aanboden, waarbij we de regiokantoren uit het zicht verloren. Dit resulteerde hier en daar in het ‘Calimero-effect’, waarbij sommige collega’s zich minder betrokken voelden. Maar hé, hier leren we graag van. Nu kijken we zorgvuldiger naar WAAR we WAT organiseren, zodat iedereen zich betrokken voelt.

Verbinden en versterken

Onze samenwerking is meer dan een partnerschap; het is een relatie van begrip en gezamenlijke groei. Dankbaar en trots op deze hechte samenwerking sinds 2015!

Feitjes:

• TenneT is een van de beste netbeheerders ter wereld. Hun belangrijkste taak: zorgen dat het licht blijft branden en dat elektriciteit altijd en overal met een druk op de knop beschikbaar is.
• Aantal werknemers: ruim 7.000
• Locaties: Nederland en Duitsland
• Hoofdkantoor: Arnhem
• Online/offline programma: voornamelijk offline
• Samen in beweging sinds : januari 2015 (en daarvoor…)
× Hoe kan ik je helpen?