Scroll to top

ThuisWerkTips


17 maart 202016 juni 2020No comments

De komende tijd openen veel mensen de werklaptop aan de keukentafel of op de bank. We blijven voorlopig massaal thuis vanwege het coronavirus. Thuis kunnen werken is een luxe, daarom tonen we eerst ons grootste respect en waardering voor de hardwerkende helden in de zorg, bij de brandweer, politie en andere vitale banen.

De komende drie weken zitten we dus thuis. Hoe dan? Geen zorgen. Wij hebben vier tips om vitaal thuis te werken. Klaar voor? Daar komen ze!

1. Haal een frisse neus
Als je iedere dag op kantoor werkt, krijg je de nodige frisse lucht vanzelf binnen en heb je (meestal) voldoende lichaamsbeweging. Of je nou fietst, loopt, of rent voor de bus, nu je thuis zit moet je iets anders verzinnen. (Hard)loop ’s ochtends even een rondje, ga een blokje om of fiets een rondje (uiteraard niet als je griepachtige klachten hebt). Door alleen maar in dezelfde ruimte te blijven doe je je immuunsysteem ook geen plezier.

2. Neem écht lunchpauze
De lunchpauze is normaal het moment om even te ontspannen en je weekend/week te bespreken met je collega’s, maar nu ben je op jezelf aangewezen. Het is verleidelijk om een broodje te smeren, weer achter je bureau te gaan zitten en je mail door te nemen. Doe dit niet! Pak echt een half uurtje voor jezelf. Ga op een andere plek zitten, zet de radio aan, mediteer of bel iemand op (help je hem/haar ook om pauze te nemen). Als je dat niet doet, worden je dagen wel érg lang.

3. Eet gezond
Let de komende tijd ook op gezonde voeding en haal niet te veel lekkere, ongezonde snacks in huis. Het is namelijk erg verleidelijk (en makkelijk) om tijdens een inkakker de koelkastdeur open te trekken en jezelf te belonen voor je harde werk. Voor je het weet ben je door je snackvoorraad heen. Juist nu, met de minimale lichaamsbeweging die je krijgt, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende gezonde snacks, zoals snackgroente, fruit, noten of ingrediënten voor een smoothie.

4. Deskercise! 
Nog een tip om jouw aantal zituren te verminderen, deskercise! Het woord zegt het al, dit zijn oefeningen die jij kunt doen achter jouw geïmproviseerde bureau. Strek je benen, span je billen aan, beweeg je nek en doe een paar squats elke keer als je koffie zet. Voor het beste resultaat voer je elk half uur een van de oefeningen uit.

Houd onze Instagram in de gaten voor meer ThuisWerkTips!

 

× Hoe kan ik je helpen?