Scroll to top

Trek iets positiefs aan dat past altijd


17 november 202227 december 2023No comments

Trek iets positiefs aan dat past altijd

Praat jij jezelf naar beneden als iets niet lukt of zie jij het als iets positief en als leermoment? Een positief gevoel zorgt voor een gezonder leven.
Mensen met een positieve mindset geloven dat moeilijkheden overwonnen kunnen worden en dat je geluk kunt vinden in elke dag. Wees gerust, dat geluk hoeft helemaal niet groots te zijn: een goed gesprek met een collega of vriend(in) kan al van betekenis zijn. En wist je dat je daar zelf veel meer invloed op hebt dan je denkt? Jij hebt namelijk zelf de touwtjes in handen, wij helpen je met wat tips!

Tip 1

Probeer negatieve gedachten te herkennen en om te buigen naar iets positiefs. Zo leer je jezelf om op een andere manier te denken. Dus niet ‘wat stom dat ik niet ben gaan sporten’ maar ‘Ik wil nu even relaxen, maar morgen probeer ik het weer!’

Tip 2

Bewegen! Ja, dat is natuurlijk een no-brainer maar toch doen we het niet genoeg. Dus hop! Klap die laptop dicht, gooi die telefoon in een hoek en naar buiten jij! Toch te moe? Van een paar squats krijg je al meteen meer zuurstof in je systeem en voel je je gelijk lekkerder. En neem gelijk je collega’s mee, samen wandelen is altijd leuker.

Tip 3

Omring jezelf met zoveel mogelijk positiviteit! Dus zorg dat je blij wordt van je werkplek, ga om met mensen die positief in het leven staan en zoek een hobby waar je energie van krijgt.

Tip 4

Eet gezond en drink veel water. Voeding heeft namelijk meer effect op je gemoedstoestand dan mensen vaak denken. Eet je teveel suikers en transvetten? Dan kunnen je hormonen behoorlijk uit balans raken.
Hoe zorg jij voor een positieve mindset?
× Hoe kan ik je helpen?