Scroll to top

Uitgeblust of uitgerust op vakantie?


28 juli 202028 juli 2020No comments

Wat is er veel gebeurd! De afgelopen maanden hakten er bij velen van ons in: de wereld om ons heen is veranderd. Je hoort, leest en ziet het om je heen, de vermoeidheid slaat toe. Misschien voel je je moe omdat je alleen nog maar thuis werkt, of doordat je veel minder sociale contacten hebt dan voorheen. Of droom je veel meer en slaap je daardoor slecht? Wat nu precies de oorzaak is, dat weten we niet.

Hoe dan ook: het komt goed. De zomervakantie staat voor de deur. Tijd voor een aantal dagen of misschien zelfs een paar weken welverdiende rust. Of dit nu in je achtertuin is of net wat verder van huis. Hoe zorg je dat je na zo’n chaotische periode toch helemaal in de vakantiemodus komt?

Tijd voor een moment van zelfreflectie. Kijk eens terug op de afgelopen periode. De eerste stap naar meer energie is om bewust te zijn van jouw stressoren (de oorzaken van stress) en energiebronnen. Schrijf ze voor jezelf op. Let op dat je zo veel mogelijk doet wat jou energie geeft.

Energiebronnen

Om je batterij op te laden is het belangrijk om te weten waar je energie van krijgt. Dus sta eens stil en bedenk: waar krijg ik energie van? Dat is voor iedereen verschillend. Voor de één is het een ritje op de fiets in de zon, voor de ander is het met een goed boek op het balkon of een avondje niksen op de bank.

Stressoren

Herken je stressoren. Zodra je weet wat voor jou de energiebronnen zijn, is het ook tijd om te kijken naar wat jouw stressoren zijn. Stressoren hebben verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld een belangrijke taak op je werk of misschien wel de onzekerheid die je voelt door corona. Wat is jouw stressor? En wat merk je bij jezelf als het over deze stressor gaat? Is het positieve stress of negatieve?

Stress wordt vaak geassocieerd met iets negatiefs. Maar het is ook goed om stress te voelen. Het helpt ons om meer of betere prestaties te leveren, zodat je je ontwikkelt of ergens beter in wordt. Het zorgt ervoor dat je gefocust bent in belangrijke situaties. Negatieve stress is een ander verhaal. Dit kan op lange termijn zelfs uitlopen op een burn-out.

Met onze vitaliteitsprogramma’s staan we ook stil bij jouw stressoren en energiebronnen. Bij een van onze klanten doen we dat bijvoorbeeld deze maand met een virtuele challenge. Wil je meer weten over onze vitaliteitsprogramma’s? Laat een berichtje achter.

Wij wensen je een fijne & energieke vakantie!

× Hoe kan ik je helpen?