Scroll to top

Verklaar jezelf de liefde


10 februari 2022No comments

Het is weer 14 februari: de dag van de liefde! Valentijnsdag begint bij lief zijn voor jezelf, want als je van jezelf houdt kun je ook van anderen houden. Hoe blij word jij van het stemmetje in je hoofd? Praat die lekker positief tegen je of mag het stiekem toch wat minder streng? Mensen die altijd een zonnetje in hun hoofd hebben zijn gelukkiger, gezonder, gezelliger en erg inspirerend. Toch is door een roze bril naar onszelf kijken niet altijd makkelijk, en dat terwijl het eigenlijk alleen maar voordelen heeft. We zetten ze voor je op een rijtje!

Je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost

Een applausje voor jezelf voelt misschien wat vreemd, maar het is hartstikke gezond: je krijgt er meer energie en zelfvertrouwen van. Sta er dus af en toe bij stil wat je trots maakt en geef jezelf gerust eens wat vaker een schouderklopje. Je verdient het!

Zelfliefde is goed voor je gezondheid 

Volgens onderzoek is positief kijken naar jezelf gezond. Het zorgt namelijk voor minder stress in je lijf, waardoor je beter ontspant. Wist je dat het zelfs je bloeddruk kan verlagen? Fijn toch?

Be positive

Zodra je merkt dat je het positieve gevoel verliest, doe dan je best om het snel terug te vinden. Positiviteit vind je in vertrouwen, liefde, vooruitgang, verbondenheid en hoop. Soms is het niet makkelijk om positief te blijven. Maar besef dat het juist in deze situaties des te waardevoller is om positief te zijn.
Redenen genoeg dus om jezelf de liefde te verklaren, en vandaag een beetje meer. Happy Valentine!
× Hoe kan ik je helpen?