Scroll to top

Verruiming van de werkkostenregeling (WKR)


15 april 202115 april 2021No comments

Goed nieuws! De regering heeft besloten om de vrije ruimte van de WKR (de Werkkostenregeling) te verhogen van 1,2% naar 3%. Deze tijdelijke verruiming in verband met de coronacrisis geldt alleen voor 2021. Dit biedt organisaties, als daar de financiële ruimte voor is, de mogelijkheid om medewerkers wat meer tegemoet te komen. Bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan vitaliteit en activiteiten te organiseren die zorgen voor extra verbinding.
De Werkkostenregeling werd vijf jaar geleden gepresenteerd als een vereenvoudiging van de wetgeving. Toch blijkt de administratieve rompslomp nog steeds hoog en houdt het veel gezonde, positieve initiatieven tegen. Dit omdat de ‘vrije ruimte’ slechts beperkt was tot 1,2% van het totale fiscale loon. Hierdoor een ontstond er een file van het teamuitje, personeelsfeest, kerstpakket, bloemetje en van het vitaliteitsprogramma. Plots werd het kerstpakket de concurrent van de wekelijkse bootcamp. Door de verhoging van de vrije ruimte komen er weer meer mogelijkheden voor werkgevers en werknemers.
Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en houden jullie hiervan natuurlijk op de hoogte. Bel ons gerust voor meer informatie of om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.
× Hoe kan ik je helpen?