Scroll to top

Zo houd je energie over aan het einde van je dag


15 mei 202415 mei 2024No comments

Misschien lijkt het onmogelijke missie: energie overhouden aan het einde van de dag. Het switchen tussen taken, omgaan met energievreters en de voortdurende stroom van prikkels trekken je batterijen snel leeg. Maar er is hoop!

 

Wist je dat vermoeidheid niet alleen aangeeft dat je wat meer rust nodig hebt, maar ook een wake-up call kan zijn voor oververmoeidheid, een voorbode van burn-out? Gelukkig zijn er 1001 manieren om dit te voorkomen of te verminderen. We delen een paar van deze krachtige tips om je energiepijl boven zeeniveau te houden en vermoeidheid te verslaan.

 

Snack in de ochtend

Zelfs na een stevig ontbijt heeft je lichaam later in de ochtend weer nieuwe brandstof nodig. Verwen jezelf met een handje noten of een verse banaan voor die broodnodige energiekick.

 

Zing!

Zingen is een leuke manier om endorfines aan te maken. Je voelt je hierdoor energieker, blijer en minder gestresst. Het mooie is dat je het bijna overal kunt doen en het maakt niet uit hoe vals je zingt. En als je er dan ook nog bij danst, heb je gelijk wat extra beweging te pakken. Tip: waarschuw je collega’s wel even van tevoren! 😉

 

Druk de pauzeknop in

Neem af en toe een korte pauze tijdens je werk. Even afstand nemen kan je helpen om minder vermoeid te voelen en zelfs productiever te zijn. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Illinois kan een korte wandeling van vijf minuten al helpen om je concentratie te verhogen en vermoeidheid te verminderen.

 

Neem een goede snuif energie

Letterlijk! Ga lekker naar buiten. Adem de buitenlucht diep in, ruik de bloemen of maak een wandeling. Frisse geuren geven je energielevel een snelle boost. Een korte wandeling doet wonderen!

 

Duik er vroeg in

Een uur extra slaap kan net zoveel energie opleveren als twee kopjes koffie. Tel uit je winst! Probeer dus eerder naar bed te gaan en voel je de volgende dag fris en energiek.

 

Hoe energiek je je voelt, bepaalt de kwaliteit van je leven. Hoe zonde is het om met half lege batterijen rond te lopen? Je hoofd mag dan wel vol zitten met goede ideeën, maar als je lijf niet meedoet, komt er niets van al je mooie plannen.

 

Bonus tip!

Als werkgever is het waardevol om het bewustzijn rondom energiemanagement bij je team te stimuleren. In onze vitaliteitsprogramma’s maken we regelmatig gebruik van HRV-metingen. Met de HRV Lifestyle Analyse meet je je balans door gedurende vier dagen je hartslag en hartslagvariabiliteit (HRV) op te nemen. De hartslag tijdens stress, ontspanning en inspanning zegt veel over zowel fysieke als mentale gezondheid. Wil je hier meer over weten? Laat het ons weten, we vertellen je er graag meer over!

 

× Hoe kan ik je helpen?