Scroll to top

Zo overleef je de eerste dagen na je vakantie


1 september 20211 september 2021No comments

Je herkent het vast. Je komt terug op je werk na een heerlijke vakantie. Eigenlijk sta je nog niet te trappelen, maar ja de plicht roept. Dus tijd om weer aan de slag te gaan. Wist je dat dit fijne vakantiegevoel een houdbaarheid heeft van ongeveer twee weken tot een maand? Dit wordt door onderzoekers het ‘fade out effect’ genoemd. Goed nieuws: wij hebben vijf tips voor je om die lekkere vakantievibe nog een tijd vast te houden.

Herstel van je vakantie

Op de terugreis voelen mensen zich vaak al somber. De gedachte om weer te moeten werken kan al vermoeiend zijn. Ga dan niet direct aan het werk als je thuiskomt! Eerst even rustig acclimatiseren. Pak rustig je koffer uit en zorg dat je je zaakjes thuis op orde hebt. Zo kun je met een opgeruimd hoofd weer terug aan het werk.

Klein beginnen

Je eerste en gelijk de vervelendste taak na je terugkomst staat al op je te wachten; een overvolle mailbox. Kun je door de bomen het bos nog zien? Bepaal eerst welke mails een prioriteit hebben, de rest komt later wel. Door klein te beginnen bewaar je het overzicht.

Plan leuke dingen

Wat is er nou leuker dan alvast jouw volgende vakantie te boeken? Door leuke dingen te plannen zoals jouw volgende vakantie heb je weer iets moois om naar uit te kijken. Dat zorgt voor positieve energie. Ook een avondje naar de bios of bij jouw favoriete restaurant zorgt al voor een lekker gevoel.

Kom in actie

Op vakantie is gezond eten een stuk lastiger dan thuis. Ook heb je waarschijnlijk weinig lichaamsbeweging gehad. Tijd om daar verandering in te brengen! Kom in actie en pak het sporten weer op. Eet voldoende groente en fruit zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo kan je weer op volle kracht aan je werk beginnen.

Go for it!

In je vakantie heb je zeeën van tijd om na te denken, over van alles en nog wat. Wellicht dat hier wensen en ideeën uit zijn gekomen. Denk hierbij aan meer tijd met je kinderen doorbrengen, of die ene hobby weer oppakken, of dat nieuwe businessplan verder uit te werken. Stel een lijstje op en ga er mee aan de slag. Go for it!

Wil je vaker geïnspireerd raken met dit soort blogs over vitaliteit en gezondheid? Volg ons dan via onze socials @seppworks.

× Hoe kan ik je helpen?